Bourvil

  • September 25, 2020

Bourvil is klaar om zijn nieuw plekje uit te kiezen waar hij kan luilekkeren… in de zetel, in het zonnetje, op de chauffage, op de stoel, hij kan het overal!
Het is een flinke kater van ongeveer 5 jaar oud die het wel gehad heeft met het rondzwerven! Hij is erg lief en houdt van je gezelschap. Samen luilekkeren vindt hij geweldig!

Bourvil is een toffe en slimme kat die graag gestreeld wordt, hij is al gelukkig als je in de buurt bent, hij is gek op speeltjes en eten, maar is wel een kat met karakter. Van zodra hij je vertrouwt komt jij je al ‘sprekend’, met veel “geprrr” tegemoet.

Bourvil is wel geen typische schootkat, en moet helemaal niet van andere katten hebben, ook geen kinderen. Hij kijkt wel steeds verlangend naar buiten door het horraam, hij zou heel gelukkig zijn met een katvrij tuintje.

Bourvil is in topvorm, maar had tijdens zijn bezoekje aan de dierenarts wat verhoogde nierwaarden. Daarom moet hij binnen een maandje opnieuw een bloedonderzoek krijgen. Er is een mogelijkheid dat hij dan aangepaste niervoeding dient te krijgen.

Daarnaast is hij FIV+. Dit betekent dat hij besmet is met het FIV-virus, een virus dat het immuunsysteem van katten verzwakt. Dit is niet besmettelijk voor mensen (of honden), en momenteel heeft hij hiervan geen enkel beetje last. Dat hoeft ook nooit te komen, want maar ongeveer 5% gaat over naar het aidsstadium waarin de afweer zo zwak is dat de ene na de andere infectie de kop opsteekt. De meeste FIV+ katten sterven aan ouderdomskwaaltjes. FIV+ zijn houdt wel in dat hij niet vrij buiten mag of enkel zijn ding kan doen in een goed omheinde tuin, en dat je hem moet voorzien van de allerlekkerste hapjes en de allerliefste kusjes

Vind jij ook dat alle katjes een kans op een goede thuis verdienen? Kom Bourvil dan snel eens bezoeken 😉

Interesse? Neem een kijkje bij onze adoptievoorwaarden en vul daar de vragenlijst in.