Wie zijn wij?

Kristien en Kristin richtten het Kattenkabinet op in 2017. Begin 2020 heeft Annelien het bestuur versterkt. 

Ondertussen is het Kattenkabinet uitgegroeid tot een ware community. Met de hulp van onze talloze onmisbare vrijwilligers en opvanggezinnen werken wij aan het welzijn van (zwerf)katten in de regio rond Grimbergen.

We zetten ons in voor het sterilisatieproject zwerfkatten in de regio rond Grimbergen. We vangen de zwerfkatten, steriliseren ze en laten ze – na het nodige herstel – weer los in hun oorspronkelijke habitat. Jammer genoeg botsen we tijdens onze zoektochten ook vaak op gedumpte huiskatten of zwerfkittens. Daar hadden we tot voor het bestaan van Het Kattenkabinet zelf geen oplossing voor. Omdat andere opvangen vaak overvol zaten of niet in de buurt gevestigd waren, besloten we om dit zelf te organiseren aan de hand van opvanggezinnen.

Maar wij zijn meer dan enkel een (tijdelijke) opvangplaats. Veel mensen zijn namelijk niet op de hoogte van de zwerfkattenproblematiek of weten niet hoe ze dit moeten aanpakken. En ook daar steken wij een handje toe: we willen anderen informeren en adviseren over kattengedrag, welzijn, adoptie en verzorging om zo het bewustzijn te vergroten.

Onze vrijwilligers zijn het hart van onze organisatie. Zij zijn allemaal mensen met een hart voor dieren, mensen die naast hun fulltime job de handen uit de mouwen steken om ons te helpen. Zonder hen is er geen Kattenkabinet.

Wil jij graag deel uitmaken van onze community? Neem dan even contact op.

Wat doen we?

  • Het vangen, steriliseren, en opnieuw vrijlaten van de katten.
  • Het tijdelijk opvangen van de katten bij opvanggezinnen.
  • Het tijdelijk (medisch) verzorgen van de katten en testen op FIV/kattenaids.
  • Het zoeken naar een geschikte definitieve thuis voor de katten.
  • Informeren en adviseren over de katten, hun gedrag en welzijn.

Het Kattenkabinet doet dit voornamelijk voor de regio rond Grimbergen, maar ook daarbuiten kunnen mensen (en katten) beroep op ons doen.