Pitou

  • Maart 22, 2022

We stellen jullie graag Pitou voor … Pitou is een seniorkatje van 10 jaar dat op zoek is naar een rustige thuis waar hij alle aandacht krijgt en nog verder kan openbloeien.

Op enkele weken tijd zette hij al grote stappen bij het opvanggezin: zo ging het al snel van wegkruipen in hoekjes tot lange ronk-sessies. Pitou houdt enorm van aaitjes maar kan soms nog schrikachtig zijn. Geen nood, voor lekkers komt hij graag tevoorschijn.

Belangrijk om te vermelden is dat Pitou besmet is met het FIV-virus, een virus dat het immuunsysteem van katten verzwakt. Dit is niet besmettelijk voor mensen (of honden), en momenteel heeft hij hiervan geen last. Dat hoeft ook nooit te komen, want maar 5% gaat over naar het aidsstadium waarin de afweer zo zwak is dat de ene na de andere infectie de kop opsteekt. De meeste FIV+ katten sterven aan ouderdomskwaaltjes. FIV+ zijn houdt wel in dat hij niet vrij buiten mag of enkel zijn ding kan doen in een goed omheinde tuin, en dat je hem moet voorzien van de allerlekkerste hapjes en de allerliefste kusjes.

Ben jij de geduldige en binnenkort gelukkige persoon voor hem? Neem dan snel een kijkje bij onze adoptievoorwaarden en vul daar de vragenlijst in.