Zazou

  • Juli 14, 2022

Hallo! Dit is Zazou 🐈

Zazou houdt er niet liever van dan samen te zijn met jou en liefde te krijgen. Hij is een uitslaper en ligt graag in de ochtend nog te snoozen samen met jou in bed. In de dag wisselt hij zijn dutjes graag eens af met een speelpartijtje waar hij grappige sprongetjes kan maken. In de avond sluit hij dan weer graag zijn dag af samen met jou in de zetel of ligt hij bovenaan op de kattenboom te dutten om erna weer samen naar bed te gaan. Een aanhankelijke jongen dus.

Spijtig genoeg heeft Zazou wat last gehad van zijn gezondheid. Hij kwam binnen met lopende oogjes, snotneus, diarree, en na een aantal dagen begon hij kale plekken te ontwikkelen door overmatig te likken en zijn eigen haar uit te trekken.
Dit is nu zo goed als het kan onder controle.
Hij heeft waarschijnlijk niesziekte wat af en toe de kop kan opsteken. Dit wil zeggen dat hij soms eens een lopend oogje heeft, niest en/of snotneus krijgt. Dit gebeurt als zijn weerstand laag is.
Zijn diarree is nu volledig onder controle met aangepaste voeding. Momenteel zijn we aan het proberen om de overschakeling te maken naar gewone voeding.
Zijn kale plekken zijn bijna onder controle door het innemen van cortisone pilletjes. Het gaat hier hoogstwaarschijnlijk om allergie die goed opgevolgd moet worden.

We hebben er lang over gedaan, maar uiteindelijk zijn al zijn symptomen zo goed als onder controle. Daarom is het nu tijd om op zoek te gaan naar zijn droomhuisje waar hij lekker dicht bij jou kan komen knuffelen.

    

Zazou houdt van aaitjes en kopjes geven en doet dat liefst in alle rust. Hij heeft het niet zo op drukte, honden en kleine kindjes zijn daarom geen goede match.

Interesse in Zazou? Neem een kijkje bij onze adoptievoorwaarden en vul daar de vragenlijst in.