Zorro

  • Juni 17, 2022

Hallo, dit is Zorro!

Zorro is een seniorkatje met FIV+, een virus dat het immuunsysteem van katten verzwakt. Dit is niet besmettelijk voor mensen (of honden), en momenteel heeft hij hiervan geen last. Dat hoeft ook nooit te komen, want maar 5% gaat over naar het aidsstadium waarin de afweer zo zwak is dat de ene na de andere infectie de kop opsteekt. De meeste FIV+ katten sterven aan ouderdomskwaaltjes. FIV+ zijn houdt wel in dat hij niet vrij buiten mag , en dat je hem moet voorzien van de allerlekkerste hapjes en de allerliefste kusjes ;-).

In het begin was Zorro zeer angstig. Beetje bij beetje kon zijn vertrouwen gewonnen worden en heeft hij zich bij zijn opvangmama ontpopt tot een ware knuffelaar. Wanneer de opvangpapa thuis is, is hij echter nog steeds wat angstig. Wanneer het ’s avonds rustig is in huis, komt Zorro graag naast je in de zetel liggen. Hij is nog geen schootkatje, maar met de nodige tijd en liefde komt dit zeker goed.

Momenteel is Zorro nog een beetje bang, wanneer er wat lawaai of bezoek is in huis. Dan keert hij terug naar zijn vertrouwde schuilplekjes waar hij zich veilig voelt. We zijn daarom voor hem op zoek naar een plekje zonder andere huisdieren of kinderen, waar hij de tijd en ruimte krijgt om verder te wennen aan zijn leven als huiskat en waar hij zich verder kan ontplooien tot de knuffelaar die hij nu al deels naar buiten laat komen.

Wil jij Zorro een warme mand aanbieden?

Neem dan snel een kijkje bij onze adoptievoorwaarden en vul daar de vragenlijst in.