Chocolate Chip Cookies – instructies

  • December 12, 2020

Heb je een pot Chocolate Chip Cookies gekocht voor onze kerstactie? Wat leuk!

Omdat we beseffen dat niet iedereen een held is in de keuken, zetten we hieronder stap voor stap de uitgebreide instructies om jouw cookies in een handomdraai op tafel te zetten!

Wat heb je nodig?

– 1 pot Chocolate Chip Cookie mix
– 1 ei op kamertemperatuur
– 60 gram zachte boter (geen gesmolten boter)

Instructies


1. Maak je pot cookie mix leeg in een kom en meng alles door elkaar

2. Meng in een andere pot het ei en de zachte boter tot een gladde massa

Ei en boter mengen tot gladde massa

3. Voeg in 3-4 keer de cookie mix bij het eimengsel en meng met een spatel tot je geen droge stukken meer ziet.

Cookie mix in delen toevoegen
Mengen tot er geen droge stukken meer zijn

4. Laat het deeg 20-30 minuten rusten in de koelkast. Verwarm intussen de oven voor op 180 graden

Koekjesdeeg laten rusten in koelkast

5. Leg een vel bakpapier op een bakplaat. Maak 12 balletjes van het koekjesdeeg en leg ze verspreid op de bakplaat.

Balletjes maken en op bakplaat leggen

6. Bak 8-10 minuten in de oven op 180 graden.

8-10 minuten op 180 graden
Wachten…

7. De koekjes zijn nog zacht bij het uit de oven halen, maar worden hard bij het afkoelen.

Koekjes laten afkoelen
Smullen maar!