Vacature allround vrijwilliger

  • Augustus 14, 2023

Het Kattenkabinet is een vzw opgericht in 2017, en gevestigd in Grimbergen. Ons doel is om het welzijn van (zwerf)katten te vergroten, en ze een beter leven te geven. Dat doen we enerzijds door zwerfkatten die geen eigenaar meer hebben, in opvang te nemen. Anderzijds nemen we ook katten in opvang waarvan de eigenaar afstand wenst te doen. 

De katten worden tijdelijk opgevangen door opvanggezinnen. Tijdens die periode worden ze volledig in orde gezet. Ze worden gesteriliseerd, gechipt en gevaccineerd. Hierna gaan we op zoek naar een nieuwe thuis. 

Momenteel zijn we met 5 bestuurders die hun schouders vrijwillig onder de organisatie zetten. Maar we voelen dat we wel wat versterking kunnen gebruiken! 🙂 

Daarom zijn we op zoek naar een allround vrijwilliger. 

We zoeken iemand.. 

… met een hart voor katten. Kennis over het gedrag van katten is een pluspunt, maar niet noodzakelijk. 

… met een hart voor mensen, aangezien er heel veel contact met mensen zal zijn: contact met (potentiële) adoptanten, contact met mensen die een melding doen van een zwerfkat, of contact met mensen die afstand willen doen van een kat. We zoeken iemand die hier met een open mindset naar kan kijken.

… die hier toch wel wat vrije tijd voor wil vrijmaken. Uit ervaring merken we dat het nodig is om hier dagelijks wat tijd voor vrij te kunnen maken. We hopen door ons team wat uit te breiden, dat we het werk beter kunnen verdelen, waardoor het goed te combineren is met andere activiteiten (werk-privé). Uiteraard wordt dit altijd afgestemd op wat binnen de mogelijkheden ligt. 

… die sterk is in administratie of het in elk geval niet uit de weg gaat. 

… oplossingsgericht en stressbestendig, aangezien we regelmatig ad hoc oplossingen moeten zoeken.

… met kennis van social media (Facebook, Instagram)

… uit Grimbergen, of uit één van de omliggende gemeenten, omdat kennis van onze buurt wel belangrijk is. 

Wat kan je verwachten? 

Een warm welkom in een kleine organisatie die volledig draait op vrijwilligers.

Je komt terecht in een fijn netwerk van mensen die katjes een beter leven willen leven. Op deze manier heeft Het Kattenkabinet een mooie impact op het lokaal kattenwelzijn.  

Wij geven je de nodige informatie en ondersteuning om ‘aan de slag’ te kunnen. 

Wat moet je niet verwachten? 
Veel fysiek contact met katten. De opvangkatjes zal je niet zo vaak zien, aangezien die verblijven bij onze opvanggezinnen. De opvolging van onze katten in opvang gebeurt van op afstand. Maar je kan uiteraard ook altijd zelf opvanggezin worden 😉 

Word je al enthousiast en voel je de goesting om ons team te versterken?

Stuur dan een mailtje naar info@hetkattenkabinet.be om jezelf voor te stellen. Bezorg ons zeker ook een korte motivatie 🙂 

Hopelijk tot snel! 

Kristien, Nannel, Cécile, Tatiana en Joke

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.