Van schuchtere kittens naar grote speelvogels

  • Januari 13, 2020

Begin oktober 2018 hadden we beslist om een kitten te adopteren. Tijdens onze zoektocht kwamen we terecht bij Het Kattenkabinet waar Koko en Flanelle ter adoptie werden aangeboden. Beide zwerfkatjes die toen werden grootgebracht in een gastgezin leken ons het ideale koppeltje als broer en zus. Tijdens ons eerste bezoek in het gastgezin waren beide kittens nog schuchter maar deden wel hun eerste poging om contact te maken. Na de beslissing om beide kittens te adopteren moesten we nog even wachten tot ze oud genoeg waren om te verhuizen naar hun vaste stek en werden ze ondertussen ook gesteriliseerd. Wat ons opviel was de zorgzaamheid van het gastgezin waar de kittens verbleven. Zeer vriendelijke mensen! Ondertussen gaf dit ons voldoende tijd om alles klaar te maken om hen te ontvangen.

Op 10 november 2018 konden de kittens worden opgehaald. Eens aangekomen begon voor beide kittens de verkenningstocht of beter gezegd zoektocht naar verstop-plaatsjes. Na een paar dagen kwam Koko al mee in de zetel zitten daar en tegen bleef Flanelle nog wat afstandelijk maar was wel nieuwsgierig.

Momenteel gaat het zeer goed met beide kittens, Koko is een echte charmeur en Flanelle blijft iets meer op de achtergrond maar geniet ook ten gepaste tijde van een verwen-moment. Op regelmatige tijdstippen logeert de kat van onze geburen ook bij ons en vinden ze dit geen probleem. We zijn blij dat we beide kittens hebben geadopteerd daar ze heel veel met elkaar spelen en ze nooit alleen hoeven te zijn wanneer we zijn gaan werken. Ook zie je dat ze constant met elkaar op trekken.