Een oude kat is goud waard!

  • Januari 13, 2020

Wij adopteerden een tijd terug een jonge kattin bij jullie, Safka! Zij was alleen en wij hadden geen katten meer. Wij merkten echter dat toen ze zich hier gesetteld had, ze soms verloren liep en zich verveelde ondanks de grote tuin en onze aandacht die ze dagelijks krijgt. Door omstandigheden heeft het even geduurd voor we klaar waren voor de tweede kat maar sinds een maand woont bij ons nu een oudere kater van 14 jaar.

De eerste weken waren een aanpassing voor dier en mens hier in huis (duo adoptie voorkomt die aanpassingstijd) maar nu zien wij dat Safka zich beter voelt dan ooit en de oude kat kan goed om met haar speels karakter.

Een oude kat adopteren is niet evident , we hebben al wel wat zorgen gehad maar we hebben wel veel steun gekregen van de organisatie waarbij we hem adopteerden, wat maakt dat wij ondanks de zorgen geen spijt hebben en blij zijn dat we hem een mooie oude dag kunnen bezorgen.

Een oude kat is wijzer, rustiger en stressbestendiger denk ik…

Het zou kunnen dat we eerder afscheid moeten nemen van hem maar we hebben ook een perfect lief gezond katje na 2 jaar moeten afgeven door een aangeboren hartafwijking die niet zichtbaar was… en onze vorige kater was 19 jaar en heeft 17 jaar bij ons gewoond!

In ieder geval zijn wij heel blij met Safka en Maurice en wij duimen dat alle katten een fijne thuis vinden. Moesten wij ooit kattenloos zijn terug dan kiezen wij zeker voor duo adoptie!