Dankbaar voor mijn buren

  • Januari 13, 2020

Afgelopen week kwam onze lieve kater Jimbo niet thuis. Hij was een hele nacht weg geweest en stond ’s ochtends niet aan ons bed te zagen voor eten. Dit is absoluut niet van zijn gewoonte. Toen ik ’s avonds van mijn werk thuis kwam, was hij er nog steeds niet. We besloten nog 1 nacht af te wachten en dan in actie te schieten. Ook de dag nadien was er geen spoor van hem. We wisten dat er iets niet klopte. Ofwel was hij op 1 of andere manier op straat beland en vond hij de weg niet terug ofwel zat hij ergens vast. Ik besloot daarom snel wat affiches te gaan printen en te bussen bij alle aangrenzende tuinen en ze op te hangen in de buurtwinkel en bushokjes in de buurt.

Toen ik juist in mijn straat draaide van mijn flyertoer, kreeg ik meteen telefoon van een vrouw die in haar kelder was gaan kijken nadat ze mijn flyer had gezien in haar bus. Blijkt dat haar kelderraam vaak openstaat en er af en toe wel eens katten binnenglippen. Ook onze Jimbo was binnengeglipt, maar het raam was toegevallen en zo had hij daardoor 2 dagen vastgezeten. Ze had Jimbo meteen buiten gelaten en toen ik thuis kwam, hoorde ik hem al luid miauwen. Hij was meteen naar huis gerend. Eind goed al goed dus.

Nadien heb ik nog heel wat telefoontjes gekregen van buren dat ze Jimbo gezien hadden in hun tuin. Zo zie je maar dat flyeren echt helpt en buren je graag willen helpen bij je zoektocht!