Het belang van een gechipte kat

  • Januari 13, 2020

Pepsi is een gevonden katje. Een vroegere schoolvriendin had een zwaar verwaarloosd nestje gevonden en binnengebracht bij Kat is Koning, de Oost-Vlaamse tegenhanger van het Kattenkabinet. Aangezien we al even aan het uitkijken waren naar een tweede kat in ons gezin, adopteerden we Pepsi in augustus 2018. Hij werd gechipt en gecastreerd.

Pepsi is een heel sociaal dier dat graag aandacht heeft en ook ongelooflijk graag naar buiten gaat. Hij was bijna niet binnen te houden tot aan de castratie! In de straat waar wij wonen te Grimbergen, zijn nogal wat bouwwerven aanwezig. In november verdween Pepsi. Toen hij een dag weg was, begon ik ongerust te worden.

Net op het moment dat ik mijn GSM nam om hem als vermist op te geven, kreeg ik telefoon van een dierenopvangcentrum te Dendermonde. Of ik een kat kwijt was? Ja!

Pepsi was teruggevonden in Bornem, op een stelplaats voor bouwmaterialen en kranen. Vermoedelijk was hij ongewild meegereisd met het werfverkeer van 1 van de bouwwerven in mijn straat. Gelukkig was hij gechipt en was hij niet weggejaagd als een van de zwerfkatten op die stelplaats. Eind goed al goed.

En Pespi zijn drang om naar buiten te gaan is een heel pak minder. waar hij vroeger uitbrak langs de kelder, breekt hij nu in als hij te lang buiten is ?.