Lost and found!

  • April 7, 2020

? In deze lastige periode, delen we graag een positief verhaal met jullie! ?

Het gaat over Walter, een kat van één van onze oprichtsters. Walter was 4 weken lang vermist, en werd na lang zoeken teruggevonden in een ondergrondse garage. Voor Kristien waren het emotioneel uitputtende weken. Het was een zoektocht waar geen einde aan leek te komen.

Gelukkig gaf ze niet op. Want na het verspreiden van een nieuwe versie van de flyer afgelopen weekend, kreeg ze toch een telefoontje van iemand die een zwart-witte kat gespot had in een garage <3

Voor haar is dit verhaal positief afgelopen, maar er zijn nog heel wat mensen die op zoek zijn naar een vermist katje. Die mensen willen we via deze weg graag een hart onder de riem steken!

‼️‼️We geven jullie nog een aantal tips mee om de kansen te vergroten om je kat terug te vinden‼️‼️:

  • Zorg dat je kat gechipt is. Een chip verhoogt de kans dat je snel terug herenigd bent! Het is bovendien wettelijk verplicht. Controleer even of je kat correct op jouw naam, en op het juiste adres geregistreerd staat. Dat kan je doen via www.catid.be. Zorg zeker dat je telefoonnummer vermeld staat. Klopt de informatie niet? Neem dan contact op met Cat ID of met je dierenarts.
  • Ben je je kat kwijt, pols dan bij je directe buren. Vraag om alle garages en tuinhuisjes te controleren, en bij voorkeur even open te zetten. Wie weet zit je kat daar wel ergens opgesloten.
  • Deel je vermiste kat zoveel mogelijk via Facebook. Heel wat mensen kijken graag mee uit.
  • Ga flyeren in de buurt, en vergeet daarbij zeker de lokale handelaar niet. Bij ons in de buurt (Grimbergen) kan je daarvoor contact opnemen met Brigitte Nys. Zij helpt je met veel plezier om te zoeken naar je kat, onder andere door te flyeren.
  • Neem contact op met de politie, dierenarts en asielen in de buurt. Misschien hebben zij je kat wel teruggevonden. Ook in dit geval is een chip cruciaal!
  • Een laatste tip: hou vol in je zoektocht, want die ene tip kan je herenigen met je trouwe vriend! <3

Hou jullie allemaal goed!
Kristin, Kristien & Annelien