Felix

  • September 19, 2023

Maak kennis met Felix!

Felix kwam bij ons in opvang na een afstandsprocedure. Hij vond het jammer genoeg iets te druk bij zijn vorige eigenaar. Daarom zien we Felix liefst in een rustige omgeving, zonder (kleine) kinderen.

Deze knappe 7-jarige kater heeft wat tijd nodig om je te leren kennen, maar eenmaal hij gewoon aan je is, vertelt hij veel, maakt graag oogcontact en vraagt om gestreeld te worden. Nieuwe geluiden en mensen vindt hij niet zo fijn.  Als hij je niet kent, zal hij zich ergens gaan verstoppen. Maar als hij je regelmatig gezien en gehoord heeft, ontdooit hij snel.

Droge korrels eet hij liefst en als hij natvoer krijgt, graag met veel saus. Als hij aan het eten is, is hij heel erg op zijn hoede. Van de minste beweging of onverwachts geluid loopt hij weg van zijn eten. Het woord ‘snoepje’ kent hij goed.

Felix houdt ervan om bij zijn mens te slapen. Hij kondigt zijn komst aan, vraagt aaitjes en vleit zich op het hoofdkussen met zijn neus tegen de jouwe. Hij kijkt in jouw ogen en strekt zijn pootjes uit tegen jou. Als hij zijn kopje naar beneden doet, mag je hem kusjes geven op zijn kopje. Als je je omdraait, zal hij helemaal rond jou lopen en aan de andere kant zijn kopje op het hoofdkussen leggen met zijn neusje één centimer van de jouwe. Niet gewoon, die kat!

Buiten zijn mooie looks heeft Felix ook nog eens een erg vriendelijk en zachtaardig karakter; hij is niet in het minste agressief (hij zet zijn nagels zelfs niet). Hij is sociaal met zijn mens maar heeft wat tijd nodig om te acclimatiseren. Hij voelt zich 100% op zijn gemak wanneer zijn mens ligt; om zijn verticale mens gewoon te worden, heeft hij wat tijd nodig gehad. Veel stilte en rust, geen bruuske bewegingen, tegen hem spreken helpt hem vertrouwen te krijgen.

Felix is een godsgeschenk voor mensen die graag warm gezelschap hebben en graag vertroetelen!

Verder gaat Felix ontzettend graag buiten. We zoeken dus iemand met een leuke tuin ter beschikking 😉

Denk jij zijn ideale match te zijn? Bekijk dan hier de adoptievoorwaarden, en vul zeker onze vragenlijst in, zodat we contact met je kunnen opnemen om een bezoekje in te plannen! Felix kijkt er naar uit! 🙂