Ziggy

  • Oktober 28, 2023

Pippa, Jack en Ziggy vormen een vrolijk nestje van 3. Ze werden half juli geboren op een boerderij en kwamen begin september bij ons in opvang.

Pippa is bij de eerste ontmoeting nog een beetje schuchter, maar eenmaal ze begint te spelen, komt ze helemaal los! Ze geniet van rustige aaitjes en laat zich al pakken, maar wordt niet graag lang vastgehouden. Wanneer ze uit zichzelf op je schoot komt liggen, kan ze wel wat langer blijven genieten (dat gaat dan gepaard met luid gespin).

Jack is nog wat bang en houdt niet zo van bruuske bewegingen. Eenmaal je zijn vertrouwen hebt gewonnen, laat hij zich wel voorzichtig aaien, maar geniet hier (nog) niet echt van. Wanneer zijn broer en zus op de schoot komen liggen, zal hij wel gezellig vlak bij jou komen zitten en geniet hij -vanop een veilige afstand- van je nabijheid. Als hij de nodige tijd en ruimte krijgt, zal hij zich zeer waarschijnlijk ook ontpoppen tot een lieve, aanhankelijke kater. Sinds kort komt hij ook soms voorzichtig op onze schoot gewandeld wanneer het rustig is. Hoewel hij duidelijk voorzichtiger en zachter is dan zijn broer en zus, moet hij tijdens het ravotten niet onderdoen voor hen. Dan speelt hij wild mee en zet hij zelfs regelmatig de achtervolging in. Wc-rolletjes zijn zijn favoriete speelgoed.

Ziggy, het derde kitten, is de grote knuffelaar van de bende. Bij de minste aandacht die hij krijgt, begint hij luid te spinnen. Hij laat zich vlot oppakken en blijft ook graag op je borst of op je schoot liggen. Het is ook een enorme speelvogel en is totaal onvermoeibaar. Door zijn assertieve houding weet hij zijn broer en zus, die soms nog wat verlegen zijn, vaak mee te trekken in zijn avonturen.

Jack, Pippa en Ziggy hangen duidelijk heel hard aan elkaar: eten, slapen, elkaar wassen… alles doen ze samen! Daarom zouden wij heel graag een plekje vinden waar ze met z’n drietjes naartoe kunnen.